Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Μπάκας: Καλή σχολική χρονιά!!!!


Αγαπητοί, μαθητές και μαθήτριες,


Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει με όνειρα, με σχεδιασμούς, με στόχους, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Οι ευχές όλων μας θα σας συνοδεύουν καθημερινά στο νέο όμορφο και ωφέλιμο ταξίδι της γνώσης που ξεκινά.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και προσήλωση στους στόχους σας για να υλοποιήσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και να γευτείτε στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς τους καρπούς της μάθησης και της δημιουργίας.

 Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους διδάσκοντες οι οποίοι καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση στους μαθητές συχνά μέσα σε αντιξοότητες και ελλείψεις. 
 Αλλά και στους γονείς εύχομαι καλό κουράγιο, γιατί αυτοί θα πρέπει να αποτελέσουν τους ακούραστους συνοδοιπόρους στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.
 

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις...ίσως περισσότερα από ποτέ! Ελπίζω ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτύχει να διασφαλίσει τελικά την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής χρονιάς. 

Για το σκοπό αυτό καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του τόπου μας να είναι αφοσιωμένοι στο σπουδαίο έργο τους και θα πορευτούμε μαζί τους και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα όποια προβλήματα υπάρχουν και παρουσιάζονται.

Όλοι μαζί πρέπει να αποτελούμε καθημερινά πρότυπο ζωής για τα παιδιά! Με υπομονή και επιμονή να μεταφέρουμε σε αυτά τις αξίες της μάθησης, της πνευματικής καλλιέργειας, της δύναμης του χαρακτήρα, της συνέπειας λόγων και έργων, των μικρών καθημερινών υπερβάσεων, το έμπρακτο παράδειγμα της έγνοιας για τους διπλανούς μας, της συμπαράστασης στο σπίτι, στη γειτονιά, στην πόλη και τελικά στην κοινωνία και στην χώρα.

Οἱ καιροί πού έρχονται είναι δύσκολοι και μας χρειάζονται όλους! Κυρίως τα παιδία, γιατί…

                                                         ...τα παιδιά μας είναι η ελπίδα!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου